Een tuin aanleggen of onderhouden in Drachten en omgeving

Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof specialiseert zich o.a. in het onderhouden en aanleggen van tuinen in Drachten en omgeving. Vanuit een ervaring van 40 jaar als hovenier kunnen wij er als geen ander voor tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinrenovatie zorgen voor uw tuin in Drachten of omgeving. Ook de aanleg van sierbestrating in Drachten, elektra, vijvers en metselwerk is onze specialiteit.
Voordelen bij het inschakelen van onze tuinman:

 • Goed advies en oriëntatie vóór de eerste schop de grond in gaat
 • Eigen kwekerij voor sterke planten en bomen
 • Planmatig onderhoud tegen lage kosten
 • Eigen tuinontwerpafdeling met 4 tuinontwerpers
 • Uw tuin aanleggen in korte tijd, meerdere werkploegen
 • Vooraf duidelijkheid over de kosten van tuinaanleg

 

Een nieuwe tuin laten aanleggen

Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof helpt u een tuinontwerp te maken, we maken een tuin die bij u past! Een tuinontwerp maken doen we door op verschillende manieren de mogelijkheden te visualiseren: mondeling, via ouderwets ambachtelijk potlood en calqueerpapier, via een 2d- of via een 3d-ontwerp. Wij zorgen dat u het tuinontwerp goed begrijpt, ook als u geen technische tekeningen kunt lezen.
Na goedkeuring van de offerte en het tuinontwerp plannen we de aanleg of renovatie van uw tuin in. We houden bij het aanleggen van de tuin een strakke planning aan, normaal gesproken zal de tuin zelfs binnen 2 tot 3 weken klaar zijn! De tuinaanleg in zomer of winter is ook geen probleem. Na een half jaar doen we de nacontrole (het inboeten) waarbij we nog eens kijken of u volledig tevreden bent. Vertrouwen in ons vakmanschap als tuinman is voor ons namelijk erg belangrijk. Zonodig vervangen we de niet aangeslagen beplanting en bespreken verder het tuinonderhoud.

Een tuin aanleggen of onderhouden in Drachten en omgeving

 

Tuinonderhoud in Drachten en omgeving

Om de tuin in conditie te houden is geregeld tuinonderhoud nodig. Onze tuinman komt bij u langs zo vaak dat noodzakelijk is. Natuurlijk kunt u de hovenier ook bijvoorbeeld alleen 1 of 2 maal per jaar laten komen om de tuin voorjaarsklaar of winterklaar te maken. Soms zal onze tuinman u geregeld hulp kunnen bieden bij het hagen snoeien. Vanuit ons steunpunt in Drachten kunt u van ons verwachten dat onze hovenier efficiënt en vakkundig in overleg met u de meest uiteenlopende tuinonderhoudswerkzaamheden uitvoert. Tot en met het bovengemiddeld goed leggen van sierbestrating en het vervangen van elektra en tuinhuisjes toe.

Tuinrenovatie, zelf doen?

Is het tuinonderhoud dusdanig achterstallig dat tuinrenovatie nodig is... of u bent eigenlijk uitgekeken op de oude tuin? Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof verzorgt uw tuinrenovatie tot in de puntjes. Bij het renoveren van uw tuin bekijken we goed wat we kunnen hergebruiken, wat niet, en geven een doordacht advies. Misschien vindt u de beleving belangrijk en wilt u eigenlijk zelf de tuin aanleggen maar de tijd ontbreekt? In overleg kunt u zelf samenwerken met onze vakmensen. Tuinrenovatie is de gelegenheid om de mogelijkheden tegen het licht te houden samen met een vakkundig tuinman. Hierdoor voorkomt u dat het nèt niet wordt wat u verwachtte.

Waar tuin aanleggen mis kan gaan...

Tuinaanleg en tuinonderhoud loopt vaak niet helemaal goed op een aantal punten, dit zijn juist de sterke punten van onze tuinman in Drachten:

 • Vijvertechniek (ook bijv. heldere, natuurlijke zwemvijvers)
 • Plantkunde (welke planten doen het goed in uw situatie)
 • Bemestingsleer en bodemkunde
 • Kennis van bomen
 • Tuinelektra en electronica
 • Bouwtechnische kennis (metselen, tuinschuren)
 • Sierbestrating aanleggen (onze hovenier kan dit bovengemiddeld goed!)
 • Sterke planten en bomen door eigen kwekerij
 • Lage kosten door planmatig onderhoud
 • Tuin aanleggen in korte tijd (wij hebben meerdere ervaren werkploegen)
 • Vooraf duidelijkheid over de kosten van tuinaanleg

 

Breng actie in uw tuinplannen!

 

Ons werkterrein

Ons werkterrein beslaat heel noord Nederland, maar in het bijzonder Gemeente Smallingerland e.o.: Drachten, Boornbergum / Boarnburgum, Oudega / Aldegea, Opeinde, de Pein, Rottevalle / Rottefalle, Drachtstercompagnie / Drachtsterkompenije, Houtigehage / De Houtigehage / De Wilgen / De Wylgen, Nijega /    Nyegea, Tieke / De Tike, Kortehemmen / Koartehimmen, De Veenhoop /    De Feanhoop, Goëngahuizen / Goaiïngahuzen en Smalle Ee / Smelle Ie. We zijn in de buurt en kunnen zo even langskomen om uw tuin te bekijken!