Hoveniersbedrijf voor tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinrenovatie in Assen

Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof, met zijn uitgebreide team van hoveniers en tuinontwerpers, verzorgt al meer dan 40 jaar tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinrenovatie in Assen en de ruime regio rondom. Gegarandeerd dat u enthousiast bent nadat onze tuinmannen aan het werk zijn geweest!

  • De ervaring van onze hovenier zorgt voor een goed advies en een scherpe blik op de omstandigheden in uw tuin
  • Onze eigen planten- en bomenkwekerij geeft kwaliteitsbeplanting tegen prima prijzen
  • De teams van hoveniers zijn zelfstandig en vakkundig
  • Onze hoveniers zijn allround in sierbestrating, tuinelektra, metselwerk, vijvertechniek, etc.
  • Onze tuinontwerpers ondersteunen ons hoveniersbedrijf en leunen op jaren ervaring
  • De tuinmannen hebben zwaar professioneel materiaal en zorgen voor snelle tuinaanleg

 

foto van tuinaanleg in Assen met een, door onze hoveniers, op maat gemaakte schuur

foto: tuin in Assen met een op maat gemaakte schuur

 

Tuinaanleg - uw tuin in Assen wordt aangelegd door een vakman / hovenier

Bij tuinaanleg is een goede voorbereiding zó belangrijk! Er gaat geen schop de grond in voordat onze tuinontwerper uitgebreid heeft rondgekeken en met u heeft gesproken. Een tuin aanleggen is toch een een kwestie van smaak en persoonlijkheid. Een goed hoveniersbedrijf zal aanvoelen wat bij u past, u voorlichten over de mogelijkheden en na het maken van een tuinontwerp voor een perfecte tuinaanleg zorgen. Zij zullen in staat zijn d.m.v. woord en beeld te zorgen voor een duidelijke indruk van uw nieuwe tuin. En voordat er ook maar iets is aangelegd! In de juiste stijl en met de juiste materialen. Iedere tuin weer anders. Dan, bij de aanleg, zullen zij u niet te lang laten wachten. De aanleg zal doorgaans binnen een week of twee of drie mogelijk zijn. Dankzij onze ploegen tuinmannen die met hun materieel ter plekke aanwezig zijn gaat dit extra soepel in regio Assen.

Tuinrenovatie - oudere tuinen in Assen genieten van verjongingsbeurt door onze tuinman!

Tuinrenovatie is (meestal) een iets minder ingrijpend proces dan opnieuw aanleggen. Na een aantal jaar kan het gebeuren dat u eens een 'upgrade' wil van uw tuin. Het kan een mooie oplossing zijn om gedeelten van de tuin te vervangen, nieuwe beplanting, een frisse nieuwe moderne sierbestrating, of juist nostalgisch nieuw bestraten. Wat tuinaanleg of tuinrenovatie betreft; zomer of winter kan ons hoveniersbedrijf niet tegenhouden, als de bodem maar niet bevroren is. Onze kwekerij maakt gebruik van zogenaamde containers, waardoor de planten in hun 'natuurlijke' omgeving qua vochtigheid en grondsamenstelling worden geplant. We zorgen ook na afloop van de tuinrenovatie of tuinaanleg voor uw tuin: na de eerste tijd waarin de planten aanslaan, zullen we langskomen voor nacontrole (het zogenaamde 'inboeten'). We kijken de tuin weer goed na en u kunt uw bevindingen met ons delen. Planten die niet aanslaan worden direct vervangen. U krijgt daarbij advies over de mogelijkheden van tuinonderhoud.

 

Tuinonderhoud - vakkundig noodzakelijk onderhoud van uw tuin - regio Assen

Één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: tuinonderhoud. Een tuinontwerp kan nóg zo mooi zijn, het hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg gedaan heeft kan nóg zo vakkundig zijn, maar zonder juist en periodiek tuinonderhoud heeft u binnen afzienbare tijd (weer?) een jungle. Wij kunnen het onderhoud van de tuin in overleg met u samen doen, of zelfs geheel van u overnemen. Onze hovenier geeft u in ieder geval een gedegen advies over welk tuinonderhoud uw tuin specifiek nodig heeft.

 

Contact met ons hoveniersbedrijf

Ga eens een goed gesprek aan met onze tuinman in Assen, dit kan uw tuin op termijn zoveel mooier maken! Omdat ons hoveniersbedrijf in Assen e.o. werkt, komen we graag vrijblijvend bekijken wat uw tuin voor mogelijkheden heeft. Bel ons (0521-598381), of zend hier een bericht:

Onze hovenier in actie: een paar voorbeeldtuinen in Assen

 

Het hoveniersbedrijf legt een rustige tuin aan in Assen, met tuinschuur en tuinhout op maat

Deze tuin is in 2016 totaal nieuw aangelegd, leifruit, op maat gemaakte schuren en terrassen. Een tuin die als een rustige oase in Assen ligt.

 

Een tuinontwerp in Assen dat anders-dan-anders is...

Met deze tuin in Assen was al 25 jaar niets meer gedaan, de eerste foto's laten het begin van de werkzaamheden zien in 2017. De bedoeling was om er een strakke tuin van te maken met een combinatie van wintergroen en groepjes vaste planten, met een kleine vijver met een fontein van natuursteen, volgens ons is het wel goed gelukt! De plantenbakken zijn voorzien van steenstrips met bijpassende vloertegels als verlengde van het interieur, een tuinaanleg anders dan anders.

 

Stadstuin renovatie in Assen

Vóór de renovatie was wateroverlast een probleem. De tuin is in 2016 door de tuinontwerper opnieuw aangepakt. De hovenier heeft de grond gedraineerd, terrassen gemaakt, zware houten pergola's geplaatst en voor een perfecte aanleg gezorgd.

 

Tuin in Assen met door onze hoveniers op maat gemaakte overkapping

Een tuin in Assen waarin de tuinmannen een mooi terras legden en een royale overkapping/tuinschuur op maat bouwden.

 

Contact

Bel ons (0521-598381), of zend hier een bericht:

 

Waar u ons nog meer vindt

Natuurlijk rondom Assen en de wijde regio, bijvoorbeeld Anreep, De Haar, Graswijk, Kloosterveen, Loon, Rhee, Schieven, Ter Aard, Ubbena, Witten, Zeijerveen, Zeijerveld. Ons hoveniersbedrijf verzorgt verder ook tuinaanleg in omliggende gemeenten: gemeente Noordenveld, gemeente Tynaarlo, gemeente Borger-Odoorn, gemeente AA en Hunze, gemeente Westerveld,  gemeente Hoogeveen, Emmen en Meppel. Het totale werkgebied strekt zich buiten Drenthe zelfs uit tot in de provincies Groningen, Friesland en de Wadden. Bekijk eens wat voorbeelden van tuinaanleg door onze hoveniers elders in Drenthe.