Werkwijze tuinontwerpstudio Harrie Boerhof

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen en ideeën. We vragen u voor dit gesprek een plattegrond op schaal van uw tuin mee te nemen/klaar te leggen waarop de omtrek, de plek van het huis en de overige opstallen zijn aangegeven. Ook is het belangrijk om op de tekening aan te geven waar de ramen en deuren zitten en of er hoogteverschillen in de tuin aanwezig zijn.

Vindt u het moeilijk om een plattegrond op schaal te maken, bent u slecht ter been of niet in de mogelijkheid te komen? Dan kunnen we een afspraak maken zodat onze tuinontwerper bij u langs komt om een tekening te maken en de mogelijkheden te bespreken.

U kunt ook onze digitale checklist invullen. Deze wordt dan via mail naar ons verzonden.
Deze checklist is een praktische leidraad voor het eerste gesprek met één van onze ontwerpers. Op deze lijst vindt u verschillende onderdelen en kenmerken voor uw tuin, bijvoorbeeld tuinstijlen, bestrating en andere "tuiningrediënten".  Zo beginnen we een beeld te krijgen van uw wensen.

Inventarisatie

Na het eerste gesprek wordt, indien nodig, de bestaande plattegrond/tekening  aangevuld. Bomen die moeten wijken of juist moeten blijven staan worden geïnventariseerd. Bestaande doorgangen en afscheidingen worden ingetekend.

Ontwerpfase

De ontwerpers van ontwerpstudio Harrie Boerhof werken uw wensen uit tot een evenwichtig en gedetailleerd plan. In het tuinontwerp worden nieuwe en bestaande constructies, verhardingsvlakken, beplantingsvakken en bomen aangegeven. De tekening wordt ingekleurd en voorzien van duidelijke teksten.

De presentatie van het tuinontwerp

Zodra het tuinontwerp klaar is, wordt er een presentatie voorbereid en wordt het plan aan u gepresenteerd. Bij de presentatie hoort een heldere kostenraming. Alles wordt besproken, zodat u niet met onduidelijkheden blijft zitten. Na goedkeuring van het tuinontwerp en de begroting gaan we naar de volgende fase: planning en aanleg. Er komt een tuinplan op maat en we spreken een tijdspad af voor de oplevering van uw tuin.

In overleg kan verder een gedetailleerd beplantingsplan en/of verlichtingsplan worden opgesteld.

Begeleiding tijdens de aanleg

Om een correcte technische uitvoering te waarborgen en de uitgangspunten van het ontwerp te bewaken is er periodiek begeleiding door een van de ontwerpers tijdens de aanleg. De frequentie hangt af van de omvang van het project. Tijdens deze fase is er overleg met derden en eventuele onderaannemers. Ook het uitzoeken en aanvragen van vergunningen en/of klicmeldingen vindt in deze fase plaats.

Wij nodigen u uit om vrijblijvend contact op te nemen...

Werkwijze tuinonwerpstudio Harrie Boerhof Drenthe