Lenteklaar maken van tuinen in Drenthe en de regio

Het voorjaar is de tijd om nieuwe bomen en struiken te planten, omdat dan de grond behoorlijk nat is (zie ook ons blog met de tips voor tuinonderhoud in mei). Wij nemen uw zorgen weg, geven advies en overleggen over de keus tussen eenjarige-, tweejarige of vaste planten. Samen met u bekijken we welke planten het niet goed doen en vervangen de bomen of struiken of verplanten ze. Als het niet vriest, kan dit nog tot half april. We laten de struiken met rust die in het voorjaar nog gaan bloeien (bijv. krentenboom en sering) anders zouden deze niet meer gaan bloeien, de bloemknoppen zijn dan weg! Deze struiken kunnen we na de bloei voor u terugsnoeien. We geven uw planten en in het bijzonder hortensia’s een lentebeurt, verwijderen het oude hout en brengen ze op het juiste formaat terug. Sommige fruitbomen zullen we snoeien, sommige niet. Iedere boom en plant heeft zijn eigen 'snoeikalender'.

De tuin voorjaarsklaar of lenteklaar laten maken

 

De tuin lenteklaar laten maken door uw hoveniersbedrijf in Drenthe

Al kan het natuurlijk nog gaan vriezen, kunt u vanaf maart de tuin toch al voorjaarsklaar maken. Lenteklaar maken doet u o.a. door voorjaarsbloemen te poten en te zaaien. Voorjaarsbloemen geven een echt lentegevoel. In alle bakken, borders en bloempotten kan op een gegeven moment mooie voorjaarsbloemen als viooltjes, tulpen, narcissen gepoot worden. Als in het najaar de voorjaarsbollen niet zijn geplant, kan dat nog steeds in het vroege voorjaar, de bloemen komen dan iets later op. Wij poten de voorjaarsbloemen en bollen voor u en geven advies. We zaaien bloemen en gewassen waar dit kan en waar u dat graag wilt, en geven daarbij advies over de bodem, kleur en ligging van diverse planten en bloemen.

Wat kunt u verder doen om de tuin voorjaarsklaar te maken?

  • Dode bloemen en takken bij bomen en struiken verwijderen
  • Struiken snoeien
  • Onkruid wieden, de groei begint vaak al in maart
  • Beschermingsmateriaal zoals stro en bladeren weghalen nadat het vorstgevaar geweken is
  • Opdelen en verpoten van grote planten
  • Voorjaarsklaar maken van rozenstruiken, snoeien van dode en beschadigde takken en nieuwe loten
  • Bemesten van rozen en andere tuinplanten

Onze tuinman helpt u bij lenteklaar maken van de tuin

Als de winter voorbij is zijn er allerhande werkzaamheden in de tuin die u gemakkelijk over het hoofd ziet. Wij kunnen bijvoorbeeld uw gazon bemesten. Dit is nodig na de winter omdat er dan te weinig voeding in de grond zit. Naar uw keuze gebruiken wij organische mest, mestkorrels, stalmest of compost. Als het gras niet te nat is en uw gazon dat nodig heeft, krijgt het een verticuteerbeurt. Als het al wat groeit, maaien we dit, waarbij de we ook de kantjes meenemen. De vijver krijgt een lentebeurt, pomp en filter worden schoongemaakt, alle dode bladeren worden verwijderd. Als u slecht ter been bent, of daarvoor geen tijd heeft, kan het handig zijn als uw tuinman de tuinmeubels weer uit de schuur haalt, schoonmaakt en neerzet. Bankjes worden schoongemaakt en eventueel voorzien van een likje verf, beelden in de tuin en bestrating krijgen een schoonmaakbeurt. De service van onze tuinman beperkt zich niet tot Drenthe, maar strekt zich uit in het gebied vanaf Meppel, Hoogeveen, Groningen tot de wijde omgeving van Drachten (hier hebben wij een steunpunt). We pakken alles even aan zodat uw tuin in de lente er weer piekfijn bijligt.

Maak vast een afspraak zodat uw tuin een goede planning krijgt en we bijtijds langs kunnen komen!

*
*