In Groningen tuinonderhoud laten doen of de tuin laten aanleggen

Het familie- hoveniersbedrijf Harrie Boerhof heeft ruim 40 jaar ervaring in onderhoud en aanleg van tuinen in regio Groningen. Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof zorgt voor de aanpak die specifiek uw tuin nodig heeft. Het biedt grote voordelen om onze tuinman aan het werk te zetten bij tuinonderhoud, tuinaanleg of tuinrenovatie:

 • Door jaren ervaring krijgt u degelijk advies en zien wij meer mogelijkheden
 • Een eigen kwekerij garandeert beplanting zonder ziekten en zwakten
 • Het tuinonderhoud doen we met hoveniers die inzicht hebben en zelfstandig werken
 • Sierbestrating op hoog niveau
 • De eigen tuinontwerpafdeling van ons hoveniersbedrijf staat altijd tot uw beschikking
 • Hoveniers met zwaar professioneel gereedschap garanderen dat tuinaanleg snel gaat

 

in Groningen een nieuwe tuin aanleggen

Weldoordacht een nieuwe tuin aanleggen: Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof begint altijd met het maken van een tuinontwerp. U wordt voorgelicht d.m.v. mondelinge uitleg, door calqueerpapier / potlood, digitaal 3d-ontwerp... we zullen de nieuwe tuin goed kunnen visualiseren voor u. De aanlegtermijn is uiterst kort: in Groningen en regio zal doorgaans het aanleggen van een tuin binnen 2 tot 3 weken gerealiseerd zijn door de inzet van onze teams van hoveniers, zelfs als ingewikkelde sierbestrating gelegd moet worden! Ook heet of koud weer kan de aanleg niet tegenhouden, zolang de grond maar niet bevroren is. Na enige tijd zullen we opnieuw langskomen voor controle(het inboeten). Een ronde waarbij we de tuin goed nakijken en informeren naar uw opmerkingen. Te allen tijde staan we overigens klaar om te reageren op uw opmerkingen aan onze tuinman. Als bijvoorbeeld planten niet aanslaan, worden deze direct vervangen. Daarna adviseren we u over de mogelijkheden van het tuinonderhoud, wat uw tuin specifiek nodig heeft.

 

Tuinonderhoud in Groningen door de hovenier

Om ervoor te zorgen dat uw tuin door de jaren heen opbloeit is tuinonderhoud af en toe nodig. Hoe vaak onze tuinman komt is afhankelijk van wat u zelf wil. Heeft u zelf veel tijd voor tuinonderhoud, dan zal een keer of twee keer in een jaar voldoende zijn. Dan laat u de hovenier alleen komen om de tuin voorjaarsklaar of winterklaar te maken. Of u kunt ons de hagen laten snoeien zodat dat terugkerende klusje uit handen is. Wij snoeien hagen volgens een planning zodat ze er altijd goed uitzien! Een vertrouwde vaste hovenier herkent tekenen waar uw tuin aangeeft dat onderhoud nodig is. De tuinman herkent wanneer bemesting nodig is of wanneer tuinplanten gesnoeid moeten worden, etc. De tuinman valt direct op waar problemen ontstaan: bijvoorbeeld bomenziekten, verzakkende sierbestrating, achterstallig onderhoud bij elektra, metselwerk, vijvers en tuinhuisjes, verfwerk, schoonmaakwerk: alles wat in en om de tuin gebeurt is in vertrouwde handen. Vraag eens vrijblijvend op wat het kost om een 'eigen' tuinman te hebben (dit zal u vast niet tegenvallen, onze allround hoveniers zijn altijd in de buurt in Groningen!). We kunnen dan vaste afspraken maken en u heeft er geen omkijken meer naar. Een eigen zelfstandige tuinman geeft rust en een gevoel van grote luxe.

hoveniersbedrijf groningen - landschap

 

Tuinrenovatie in Groningen door uw hoveniersbedrijf

Achterstallig tuinonderhoud is altijd vervelend: u kunt te druk zijn geweest en er kan meer sprake zijn van tuinrenovatie dan tuinonderhoud. Een verwilderde tuin aanpakken is een kolfje naar de hand van de hoveniers van Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof. We weten precies wat herbruikbaar is en overleggen dit met u, geven advies bij uitkiezen van sierbestrating en het renoveren van uw tuin zodat u binnen de mogelijkheden van uw budget optimaal uitkomt. ...Als u zelf tuiniert kunt u zelfs meewerken, samen met onze hovenier. De belevenis is ook wat waard, tuinrenovatie met een ambachtelijk tuinman!

 

Knelpunten overwinnen, uw tuin aanleggen zonder brokken!

Wanneer uw tuinonderhoud of zelf de tuin aanleggen misloopt, is dat erg sneu. Onze tuinman in Groningen weet dit en heeft diepgaande kennis om u bij te staan bij de moeilijker gebieden van het tuinieren:

 • Vijvertechniek – helder houden, plantengroei, fauna en flora, etc.
 • Tuinplantkunde – de juist plant op de juiste plek
 • Bodemkunde en bemestingsleer
 • Tuinelektra – storingsvrije, veilige en geavanceerde installaties
 • Tuintimmerwerk en tuinmetselwerk – ervaren uitgevoerd
 • Sierbestrating – bovengemiddelde kwaliteit dat over de jaren strak zal blijven
 • Planten en poten – plantensterfte beperken
 • Tuinonderhoud – met snoeikalender en opmerkzaam inzicht
 • Tuin aanleggen zonder dat dit uitloopt en uw tuinseizoen doorkruist

 

Bespreek eerst vrijblijvend uw plannen voor tuin aanleggen met het hoveniersbedrijf!

Goed voorbereid begonnen is het halve werk gedaan... doordat ons hoveniersbedrijf plaatselijk in Groningen en de regio werkt, komen we graag vrijblijvend bekijken wat er in uw tuin mogelijk is. U kunt ons bellen (0521-598381) of een bericht zenden:

 

Wat doen we rondom Groningen?

Onze hoveniers duiken ook geregeld op in Dorkwerd, Engelbert, Harkstede, Hoogkerk, Lageland, Leegkerk, Meerstad, Middelbert, Noorddijk, Ruischerbrug, Noorderhoogebrug, Beijum, Helpman, De Poffert, Euvelgunne, Gaaikemadijk, Heidenschap, Klein Harkstede, Matsloot, Nieuwklap, Oude Roodehaan, Paddepoel, Roodehaan, Selwerd, Slaperstil, Vierverlaten, Waterhuizen en Gideon!