Tuinonderhoud en tuin aanleggen in Emmen

Harrie Boerhof's familie- hoveniersbedrijf legt al ruim 40 jaar tuinen aan in Emmen en regio. We zorgen dat de aanpak specifiek bij uw tuin past. Onze tuinmannen verzorgen niet alleen tuinaanleg, maar ook tuinrenovatie. Daarbij geven we degelijk advies over de jaren daarna; het tuinonderhoud. Een aantal voordelen:

 • De jaren ervaring zorgen voor inzicht in mogelijkheden en dus degelijk advies
 • Onze hoveniers met zwaar professioneel materiaal zorgen voor goede en snelle tuinaanleg
 • Onze zelfstandig werkende hoveniers voeren alle soorten tuinonderhoud uit
 • Onze eigen kwekerij garandeert beplanting zonder zwakten en ziekten
 • Leveren en leggen van sierbestrating op hoog professioneel niveau
 • Een eigen tuinontwerpafdeling van het hoveniersbedrijf

Een nieuwe tuin aanleggen in Emmen

Een nieuwe tuin laten aanleggen doet u niet zomaar, dit zou een weldoordacht proces moeten zijn. De mensen van Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof beginnen in overleg met u een tuinontwerp op te bouwen. D.m.v. mondelinge uitleg, gewoon potlood & papier, of een 3d-ontwerp; de nieuwe tuin zal eerst goed gevisualiseerd worden. Het aanleggen is snel genoeg gebeurd: in Emmen en regio zal het aanleggen van een tuin meestal binnen een 2 tot 3 weken voltooid zijn. Dit komt door het inzetten van onze ervaren teams van hoveniers. Zij laten zich niet tegenhouden door bijvoorbeeld moeilijke sierbestrating of weersomstandigheden (zolang de grond maar niet te hard bevroren is!). Na het aanleggen van de tuin komen zij opnieuw langs voor het inboeten, dit is een inspectie waarbij de tuin goed nagekeken wordt en geïnformeerd wordt naar uw opmerkingen. Overigens zullen we op uw opmerkingen aan onze tuinman altijd proberen te reageren. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat planten niet aanslaan, dan worden deze vervangen.

Tuinonderhoud in Emmen e.o. laten uitvoeren door onze hovenier

Aan de hand van de planten en elementen die een tuin bevat adviseren we over de mogelijkheden van tuinonderhoud. Tuinonderhoud door de vakman is echt af en toe nodig om ervoor te zorgen dat een tuin door de jaren heen floreert. Hoe vaak onze tuinman in beeld komt is natuurlijk afhankelijk van wat u zelf besluit. Doet u veel zelf aan tuinonderhoud, dan zal een keer in een jaar voldoende zijn. U laat onze hovenier dan bijvoorbeeld alleen de tuin winterklaar of voorjaarsklaar maken. Of u laat ons hagen snoeien zodat ze er altijd goed uitzien! Een hovenier herkent de tekenen die uw tuin geeft als onderhoud nodig is. Wanneer bemesting nodig is of wanneer tuinplanten gesnoeid moeten worden herkent onze tuinman dat. Het valt de tuinman direct op waar aandacht nodig is; verzakkende bestrating, ziekten, achterstallig onderhoud aan vijver, elektra, metselwerk en houtwerk, verf, schoonmaakwerk: alles wat er in de tuin gaande is, zal een goede hovenier opvallen. Wat kost het om een 'eigen' tuinman te hebben? Dat zal u vast meevallen, vraag eens of onze allround hoveniers vrijblijvend eens komen kijken, ze zijn altijd in de buurt in Emmen! Na een kleine inspectie kunnen we afspraken maken en u heeft er geen omkijken meer naar, dat geeft wel zo'n rustig gevoel. Een 'eigen' zelfstandige tuinman: een relatief kleine uitgave voor een grote luxe.

Tuinrenovatie door ons hoveniersbedrijf rondom Emmen

Het is vervelend als er achterstallig tuinonderhoud ontstaat als u te druk bent geweest. Dan kan er gegeven moment sprake zijn van tuinrenovatie in plaats van tuinonderhoud. De hoveniers van Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof houden ervan om een verwilderde tuin te gaan aanpakken. In overleg wordt eerst bepaald wat herbruikbaar is en er wordt een uitgebalanceerd tuinadvies gegeven. Bijvoorbeeld voor het uitkiezen van nieuwe sierbestrating of zodanig renoveren van uw tuin zodat alles binnen de mogelijkheden van uw budget optimaal uitkomt. ...Mocht u dat willen dan kunt u zelfs meewerken, als een gedeelde inspanning met onze hovenier. Het wordt dan meer een belevenis: tuinrenovatie samen met een professioneel tuinman.

De tuin aanleggen: waar liggen knelpunten?

Tuinonderhoud of tuin aanleggen kan soms erg verkeerd lopen. Onze tuinman in Emmen heeft de kennis en ervaring om dat te voorkomen.
Punten van aandacht:

 • Uw tuinseizoen – de tuin aanleggen zou dat zo min mogelijk in de weg mogen zitten
 • Vijvertechniek – welke planten en dieren, hoe helder houden, etc.
 • Tuinplanten – geef tuinplanten de juiste plek, zet de juiste planten in.
 • Gebruik de juiste bemesting op de juiste bodem
 • Tuinelektra – veilig en geavanceerd gebruik van tuininstallaties
 • Tuinhout- en metselwerk – ervaren uitgevoerd
 • Sierbestrating – ook over de jaren heen vlak en mooi blijvend
 • Plantensterfte – beperken en voorkomen
 • Tuinonderhoud – op de langere termijn bekeken, gebruik snoeikalender en inzicht

Bespreek eerst vrijblijvend uw plannen voor tuin aanleggen met het hoveniersbedrijf!

Goed voorbereid is het halve werk... doordat ons hoveniersbedrijf plaatselijk in Emmen en de regio werkt, komen we graag eerst vrijblijvend bekijken wat er in uw tuin mogelijk is. U kunt ons bellen (0521-598381) of een bericht zenden.

Contact

 

 

 
 

Hovenier in Emmen

U vindt onze hoveniers in Emmen, maar ook de wijde gemeente: Amsterdamscheveld, Barger-Compascuum, Barger-Erfscheidenveen, Barger-Erfscheidenveen, Barger-Oosterveen, Barger-Oosterveld, Den Oever, Emmer-Compascuum, Emmer-Erfscheidenveen, Erica, Ermerveen, Klazienaveen, Koelveen, Middendorp, Munsterscheveld, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Schoonebeek, Nieuw-Weerdinge, Noordbarge, Oosterse Bos, Oranjedorp, Roswinkel, Schimmelarij, Schoonebeek, Schutwijk, Veenoord, Weerdinge, Weiteveen, Westenesch, Westerse Bos, Willemsoord, Zandpol, Zuidbarge en Zwartemeer. Ons werkgebied strekt zich zelfs uit tot de gehele 3 noordelijke provincies en de kop van Overijssel!