Uw tuin laten aanleggen of onderhouden in Drenthe en de regio

Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof is gevestigd in Drenthe, waar wij al 40 jaar gespecialiseerd zijn in het onderhouden en aanleggen van tuinen. Als geen ander zijn onze hoveniers in staat tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinrenovatie te verzorgen inclusief sierbestrating, elektra, vijvers en metselwerk. De voordelen bij het inschakelen van de tuinman van ons hoveniersbedrijf:

 • Goede informatie en advies vóór het werk begint
 • Onze kwekerij zorgt voor sterke bomen en planten
 • Tuinonderhoud van de lokale tuinman, dus tegen lage kosten
 • Een ontwerpafdeling met 4 tuinontwerpers
 • Geen lange wachttijden, meerdere werkploegen
 • Vooraf een kostenoverzicht voor de tuinaanleg

Ons werkgebied is optimaal in Drenthe en de wijde regio, globaal het gebied tussen Meppel, Hoogeveen, Groningen en Drachten.

 

Een geheel nieuwe tuin laten aanleggen

Een nieuwe tuin laten aanleggen, als hoveniersbedrijf in Drenthe helpen we u van begin tot eind. Iedere tuinaanleg begint met een goed tuinontwerp, we maken voor u de tuin die op uw situatie het beste aansluit! Op verschillende manieren kunnen we de mogelijkheden duidelijk maken: mondeling, via calqueerpapier en potlood of via een digitaal 2d- of 3d-ontwerp. Wij begeleiden u zodat u zonder alle technische kennis het tuinontwerp goed voor u ziet.
Na het maken van de offerte en uw tuinontwerp wordt de aanleg of renovatie van uw tuin ingepland. De planning is erg strak, vaak is een tuin aanleggen in Drenthe binnen 2 tot 3 weken zelfs klaar! Het aanleggen van de tuin kan zelfs tijdens zomer of winter plaatsvinden. Zes maanden later zullen wij nacontrole (het inboeten) doen en kijken of u geheel tevreden bent. Met ons vakmanschap als tuinman proberen we steeds aan alle verwachtingen te beantwoorden. In de nacontrole bekijken we wat eventueel vervangen moet worden in de beplanting en geven de mogelijkheid tuinonderhoud af te spreken.

 

Tuinonderhoud Drenthe

Geregeld tuinonderhoud is een lastige klus voor iedereen met een druk en veeleisend leven. Het vraagt op tijd inzicht over bijvoorbeeld bemesting en de verschillende snoeimethoden en tijden. Zo vaak als noodzakelijk komen wij uw tuin onderhouden. Onze tuinonderhoudsploeg spreekt zelfstandig met u af al naar gelang u daar de behoefte aan heeft of zelf tijd heeft. Minimaal 1 of 2 x per jaar de hovenier laten komen om de tuin voorjaarsklaar of winterklaar te maken is wel aan te bevelen. Of hagen laten snoeien op geregelde tijden, vanuit ons bedrijf in Drenthe kunt u van ons verwachten dat onze hovenier zelfstandig en in overleg met u tuinonderhoud doet. Van snoeien tot en met het leggen van sierbestrating en het vervangen van het oude tuinhuisje toe.

 

Tuinrenovatie Drenthe

Als het tuinonderhoud erg achterstallig is kunnen we iets diepgaander te werk gaan. Of als u uitgekeken bent op de tuin, verzorgt de hovenier een gedeeltelijke of volledige tuinrenovatie. Renoveren van de tuin kan vaak met hergebruik van planten en materialen. We bekijken wat wel en niet kan, en overleggen dit met u. Ook is het mogelijk zelf mee te werken aan de tuinrenovatie als u dat graag wilt. Samenwerken met onze vakmensen is een hele beleving! Op het moment dat u kiest voor tuinrenovatie, bekijken we samen allerlei opties zodat het plan met behulp van een vakkundig tuinman helemaal wordt wat u verwacht.

 

Laat tuinaanleg niet mislopen

Tuinaanleg en tuinonderhoud kan mislopen op een aantal gevoelige punten,
dit zijn juist de kwaliteiten van onze tuinman in Drenthe:

 • Vijvers goed aanleggen (klein en groot bijv. een natuurlijke, heldere zwemvijver)
 • Planten op de juiste plaats Juiste bemesting op de juiste tijd en plaats
 • Bomen juist gesnoeid, ziekten bijtijds herkennen
 • Tuinelektra veilig aangelegd
 • Metselwerk en tuinhoutwerk strak uitgevoerd
 • Sierbestrating juist leggen (dit blijkt soms pas na een jaar)
 • Planten en bomen geselecteerd uit eigen kwekerij
 • Onderhoud bijtijds uitvoeren

 

Uw tuinideeën nu uitvoeren!

Laat uw tuinideeën eens zien aan de ambachtelijke tuinman,
en ontdek eens wat in uw situatie mogelijk is.
Wij nodigen u uit om vrijblijvend contact met ons hoveniersbedrijf op te nemen...